Αλλαγή κυματοθραύστη και καθαρισμός αεροθαλάμου σε φουσκωτό σκάφος Orizon

Αλλαγή κυματοθραύστη και καθαρισμός αεροθαλάμου σε φουσκωτό σκάφος Orizon

Στο συγκεκριμένο φουσκωτό σκάφος Orizon είχε ξεκολλήσει ο κυματοθραύστης του και χρειαζόταν άμεσα αλλαγή.

Ένας βασικός κανόνας σε τέτοιου είδους επισκευές είναι ο αεροθάλαμος να μην χάνει σχεδόν καθόλου αέρα κατά την διάρκεια της επισκευής, διότι εάν έχει πραγματοποιηθεί το τελικό κόλλημα του κυματοθραύστη και ο αεροθάλαμος χάνει αρκετό αέρα υπάρχει πιθανότητα να μην κολλήσει σωστά.

Αφού βγάλαμε τον κυματοθραύστη διαπιστώσαμε μεγάλη απώλεια αέρα .Τον ψάξαμε με την κλασσική μέθοδο του σαπουνίσματος και έχανε στον πίσω κώνο από κάτω, σημείο αρκετά  ευπαθή καθώς υπάρχει μεγάλη τριβή με το νερό στο συγκεκριμένο σημείο και πολλές φορές ξεκολλάνε και οι εξωτερικές ραφές από αυτό. Εν τέλη ανοίξαμε όλες τις ενισχύσεις για να βρούμε την ρίζα του κακού (χωρίς να κάνουμε επιφανειακές δουλειές) και ενισχύσαμε εσωτερικά αλλά και εξωτικά τον κώνο για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Έπειτα αλλάξαμε τις παλιές διακοσμητικές διαγώνιες μπλε ταινίες πάνω στον αεροθάλαμο, τις φίρμες και κάποιες ταινίες της υπερκατασκευής  όλες καινούργιες.

Συνεχίσαμε την διαδικασία τρίβοντας και αφαιρώντας τις παλιές κόλλες  στα σημεία που θέλαμε να κολλήσουμε τα λάστιχα. Χρησιμοποιήσαμε για την συγκεκριμένη επισκευή δυο μονούς κυματοθραύστες 9cm ποιότητας Hyppalon Neoprene με μια διακοσμητική μπλέ υφασμάτινη ταινία στην μέση ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε το παλιό αποτύπωμα του κυματοθραύστη. Όλες οι κολλήσεις πραγματοποιήθηκαν με δυο χέρια κόλλα , αστάρωμα την μια μέρα με κόλλα και την επομένη πέρασμα με ένα χέρι κόλλα και κόλλημα.

Τέλος πλύναμε το φουσκωτό σκάφος Orizon με εξιδεικευμένα υγρά καθαρισμού και τον περάσαμε ένα γαλάκτωμα σιλικόνης για την καλύτερη προστασία του.

 

Posted in Αλλαγές κυματοθραύστη, επισκευές φουσκωτών σκαφών, Καθαρισμός αεροθαλάμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *